Annonsørinnhold: enerWE Partner

AAK Safety: Sikringsoppdrag på hellig grunn

Restaureringen og gjenoppbyggingen av Nidarosdomen har pågått sammenhengende i over 130 år, og den pågår ennå. Nå med hjelp av sikringssystemer levert og montert av AAK Safety.

Nidarosdomen er en av Nordens største middelalderkirker, og arbeidet med å restaurere kirken er et stort og omfattende prosjekt. AAK Safety har levert sikringssystemer både innvendig og utvendig for å gjøre restaureringsarbeidet tryggere.

- Vi har bidratt med å legge til rette for at oppgraderingen kan utføres på en sikker måte, og at vedlikehold skal være mulig i ettertid. Det er veldig kjekt at det brukes ressurser for å få til dette på en god måte, sier prosjektleder i AAK Safety, Odd-Roar Wiik.

Et spesielt oppdrag

Arbeidet har krevd andre hensyn enn i prosjekter på andre og nyere bygg.

- Det er et veldig spesielt bygg med en helt spesiell stemning. Det er viktig for oss å behandle bygget med respekt. Alt arbeid vi har utført har blitt gjort mens kirken har vært åpen for publikum. Det er viktig å ta hensyn til dette underveis, både med tanke på ferdsel, transport av utstyr og ikke minst støy.

Estetikk viktig

I tillegg er de estetiske hensynene større enn vanlig.

- Alt som monteres må plasseres og utformes på en måte at det ikke er skjemmende. Samtidig skal vi levere løsninger som er fullt ut dekkende fra et sikkerhetsperspektiv. En stor del av steinene i kirka er fredet og skal ikke skades. Dette gjør at plassering av festepunkter og lignende må gjøres i tett samarbeid med de som forvalter kirkebygget, forteller Wiik.

Bred kompetanse

Han mener prosjektet i Nidarosdomen viser bredden i det AAK Safety kan levere.

- I leveransene til Nidarosdomen har vi valgt ulike løsninger på forskjellige steder, i tett dialog med kunden. Vi har et stort utvalg av tekniske løsninger og utstyr, i tillegg til kompetanse til å faktisk kunne velge mellom og levere disse til kunde, sier Wiik.

Powered by Labrador CMS