Annonsørinnhold - enerWE Partner

ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger til Anna Nery, som bygges om til FPSO
ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger til Anna Nery, som bygges om til FPSO

ABB samarbeider med Yinson på nytt olje- og gassprosjekt i Brasil

ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger (EICT), inkludert et forhåndsbygget «elektrisk hus», for å drive effektivitet og produktivitet for en nytt produksjonsskip (FPSO) på oljefeltet Marlim 2 i Brasil.

ABB har inngått avtale med energiløsningsselskapet Yinson Production Pte Ltd. om levering av EICT-utstyr og tjenester til FPSO-en Anna Nery på Marlim 2-feltet i Campos Basin, i Brasil. Yinson skal konvertere, drifte og vedlikeholde FPSO-en, opprinnelige bygget som råoljetanker i 2002, for Petrobras. Produksjonsskipet vil etter planen operere på feltet i 25 år.

Integrerer produksjonsmoduler

ABB vil benytte ABB Ability ™ 800xA styringssystem med Select Input/Output (IO), ta ansvar for integrasjon i prosjektet og integrere alle produksjonsmodulene på fartøyet i et kombinert, integrert sikkerhets- og styringssystem (SAS).

- Vi er opptatt av å levere denne FPSO på en smidig, effektiv og betimelig måte. Vi tror at ABBs teknologiløsninger og erfaring med en rekke andre prosjekter av denne art vil gjøre oss i stand til å oppnå dette, sier Flemming Grønnegaard, konsernsjef for Offshore Production hos Yinson. - Marlim 2 er et viktig prosjekt for Yinson. Gitt ABBs globale erfaring og kompetanse har vi tillit til ABB som partnere for FPSO-en Anna Nery.

Dette er et av flere offshore-prosjekter der ABB vil bruke sin Select IO for mer effektiv prosjektgjennomføring. Select IO er et Ethernet-basert, en-kanals I/O-system (Input/Output), der feltsignaler blir digitalt krysskoblet i smarte koblingsbokser. Sammen med xStream engineering og digital krysskobling lar Select IO prosjektgruppen skille maskinvare- og programvareoppgavene og standardisere design av styringsskapene. Skap kan deretter installeres og termineres mye tidligere i konstruksjonsfasen.

Skybasert engineering

ABB vil utføre all programvareutvikling i et skybasert system som bringer maskinvare- og applikasjonen sammen på et senere tidspunkt ved bruk av Select IO digital krysskobling. Denne sømløse integrasjonen muliggjør grensesnitt for topside produksjon, sikkerhetssystemer, maritime systemer, telekommunikasjonspakker, overvåkingsutstyr og elektro.

- Våre ingeniører i Norge har en omfattende erfaring med vellykkede elektro- og automatiseringsløsninger for FPSO-er i Europa og rundt om i verden. Vi samarbeider med Yinson for å sikre at de har tilgang til dataene de trenger for en smidig drift. Vår løsning vil hjelpe Yinson med å redusere kostnader og forbedre driftseffektiviteten for den nye FPSO-en, Anna Nery, på Marlim 2, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Samarbeidet mellom de to selskapene vil strekke seg over hele verden, med regionale ABB-team som jobber med Yinson i Asia og på anlegget i Brasil, mens de trekker på selskapets globale offshore-kompetanse med base i Norge.

ABB har en solid merittliste med digitale løsninger for FPSO-er og har tidligere levert flere slike prosjekter, inklusiv Maersks Peregrino, Vår Energis Goliat og Enis Amanda Olombendo.

ABB Industrial Automation

ABBs Industrial Automation-virksomhet tilbyr en rekke løsninger for prosess- og hybridindustrier, det vil si industri med både prosess og vareproduksjon. Det inkluderer bransjespesifikk, integrert automatisering, elektrifisering og digitale løsninger, styring, programvare og avanserte tjenester, instrumentering og analyse, samt marine- og turboløsninger. Industrial Automation er verdens nest største aktør i markedet. Virksomheten har omfattende bransjekunnskap, erfaring og ekspertise innen automatiseringsprodukter, systemer og løsninger i verdensklasse og et bredt spekter med komplimenterende digitale- og samhandlingsløsninger på tvers av applikasjoner og bransjer. Dette hjelper kundene med å forbli konkurransedyktige, forbedre avkastningen og en sikker og produktiv drift.