Annonsørinnhold - enerWE Update

Sommerstudenter i Agder Energi (Foto: Agder Energi)
Sommerstudenter i Agder Energi (Foto: Agder Energi)

Ser på muligheter i fremtidens kraftsystem

Muligheter i fremtidens kraftsystem innen lagring av energi er hovedtemaet for årets prosjekt til de seks studentene i Summer Internship-ordningen til Agder Energi.

— Internshipet ser på to viktige problemstillinger innen energisektoren: fleksibilitet i kraftproduksjon og lagring av energi. Det at fokuset er fra et tverrfaglig perspektiv betyr at mulighetene blir større og at vi får se på mulige løsninger sammen med Agder Energi som bedrift. Man får jobbe med noe som er veldig aktuelt og føle som en del av selve løsningen, forteller Rafael Rosales La Torraca.

Han er en av seks studenter som er godt i gang med internship-perioden i Agder Energi.

— Hvis jeg skal velge ett ord for å oppsummere de første tre ukene så må det bli lærerikt. I Agder Energi er det så mange dyktige mennesker, i tillegg er gjengen jeg jobber med også utrolig flinke og jeg lærer av dem hver dag, sier Maria Tønnessen.

Stor interesse

Også i år var interessen for ordningen stor, og totalt kom det inn 137 søknader fra studenter fra Universiteter og Høyskoler over hele Norge, og i utlandet.

— Det er spesielt gøy å se det store spennet som er mellom de ulike studieretningene og fagfeltene. Vi har alt fra teknologer til markedsførere, i tillegg til de tradisjonelle energistudentene, sier Erik Åbyholm, forretningsutvikler i Agder Energi.

Utforsker batteri-løsninger

Agder Energi er sammen med flere industribedrifter i gang med et større forskningsprosjekt innen batterier.

— I vår region har vi god tilgang på fornybar energi, som er et stort fortrinn når stadig mer skal elektrifiseres. Der vil batteri utvilsomt spille en rolle, og dette prosjektet gir et godt grunnlag for å bygge videre og utforske mulighetene for batterier, sier Unni Farestveit, konserndirektør Samfunnskontakt i Agder Energi.

Arbeidet til internship-studentene blir en viktig del av dette prosjektet.

— Energilagring er veldig interessant. Pumpekraftverk er selvfølgelig en åpenbar løsning for å lagre større mengder energi, men egenskapene og fleksibiliteten til batterier er utrolig spennende å arbeide med, sier Jon Schøning, og legger til:

— Vi jobber med forretningsmuligheter med tanke på batterier og deres muligheter i nettet, både for nettselskap og sluttkunde. Dette gir oss muligheten til å dykke ned i alle de spennende trendene som foregår innen batteri-verden, og får utfordre Agder Energi på dette.

Her er de seks studentene som skal jobbe med årets oppgaver

  • Rafael Rosales La Torraca (Venezuela / Stavanger) Mastergrad i energi, miljø og samfunn fra Universitetet i Stavanger, og tidligere bachelorgrad i International Relations fra Edinburgh.
  • Daniel Pettersen (Vesterålen) Holder på med mastergrad i Electrical Power Engineering. Har tidligere bachelorgrad i elkraftteknikk fra Universitetet i Tromsø.
  • Maria Tønnessen (Grimstad) Mastergrad i Innovasjon og Kunnskapsutvikling fra Universitetet i Agder. Har tidligere bachelorgrad i Business Management fra Mississippi.
  • Jon Harald Schøning (Porsgrunn) Holder på med mastergrad i Electrical Power Engineering / Elkraftteknikk. Har også fagbrev som elektriker.
  • Endre Sandø Evensen (Bergen) Mastergrad og siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bergen, med fokus på energi, naturressurser og miljø.
  • Marcus Våle (Arendal) Mastergrad i Industriell økonomi, med spesialisering i prosjektledelse innenfor materialteknologi fra Universitet i Stavanger