Annonsørinnhold - enerWE Partner PODCAST

Bærekraft er vår business

Det grønne skiftet gir også store forretningsmuligheter. Bedrifter som ikke tar tak i de mulighetene, de vil dø, sier Kim Gabrielli i UN Global Compact. I siste episode av podkasten Energi og teknologi møter han Agder Energis Jan Atle Liodden for en samtale om hva norske bedrifter kan gjøre for å oppnå FNs bærekraftsmål, og hvilke forretningsmuligheter som dukker opp på veien.

Hør hele samtalen i vår podkast, som også er også tilgjengelig i alle vanlige podkastplattformer, Spotify, Apple Podcaster og Acast.

UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. Kim Gabrielli er leder for UN Global Compact Norge og forteller i denne episoden hvordan de jobber for å skape et mer ansvarlig og bærekraftig næringsliv.

Først med vitenskapsbaserte klimamål

Agder Energi ble nylig det første norske energikonsernet som fikk godkjent sine mål om klimagasskutt i tråd med kriterier satt av det verdensomspennende Science Science Based Targets-initiativet (SBTi), som blant annet UN Global Compact står bak.

- Det er en ganske lang prosess, og ikke gjort i en håndvending. Vi tar ikke lett på å gi et godkjentstempel til bedrifters klimamål, og derfor er det imponerende at Agder Energi er en av bare 17 norske aktører som nå har forpliktet seg til dette, sier Kim Gabrielli.

Jan Atle Liodden forteller om hvorfor Agder Energi har forpliktet seg etter SBTi-kriteriene.

- Grunnen til at vi har forpliktet oss er at vi har et oppdrag om å hjelpe bedrifter til å endre sitt energiforbruk over til fornybar. Når vi skal gjøre det er det selvsagt viktig å feie for egen dør først, og ha kontroll på eget fotavtrykk. Vi ønsker å vise at vi gjør vår del, sier Jan Atle Liodden.

Han forteller også at det å jobbe med bærekraft er med på å bevisstgjøre hele organisasjonen.

- Først tenker man kanskje at bærekraftsmålene er noe veldig stort, som ikke angår en selv. Men når man ser nærmere på delmålene, så oppdager man hvordan man konkret bidrar, og også hvor man kan skape nye forretningsmuligheter, sier Liodden.

Ber om å bli holdt ansvarlig

Det å ansvarliggjøre bedriftene er en viktig del av arbeidet til UN Global Compact. Derfor har de tatt initiativ til kampanjen Hold oss ansvarlig, der bedriftene viser hvordan deres arbeid vil ha en målbar positiv innvirkning på bærekraftsmålene. Agder Energi er med, og her kan du se hva Agder Energis konsernsjef Steffen Syvertsen ber om å bli målt på.

Powered by Labrador CMS