Annonsørinnhold - enerWE Partner

Sikrer grønn arena hele vinteren

Agder Energi og fotballklubben Start har inngått avtale om å holde Sparebanken Sør Arena snø og frostfri hele vinteren. Dette gjør at flere klubber og lag i Agder kan benytte banen til trening og kamper.

— Nå skal vi sørge for sommerlige baneforhold i årets kaldeste måneder. Gode treningsforhold for bredde-og toppidretten om vinteren er et stort behov i Kristiansand. Ved hjelp av fjernvarme sørger vi for en bærekraftig og effektiv oppvarming. En mer miljøvennlig brøyting skal du lete lenge etter forklarer Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.

Sparebanken Sør Arena har vannbåren undervarme som igjen er forsynt fra fjernvarme. Agder Energi Varme og Start gjennomførte to korte prøveperioder i fjor vinter, og har nå inngått avtale som gjelder hele vinterhalvåret.

— Dette er fantastisk, både for oss i Start, men også for fotballen på Sørlandet forøvrig. Nå får vi gode treningsforhold gjennom hele vinteren både for A-laget, utviklingsavdelingen og gatelaget vårt, men det er også mye ledig kapasitet som kan benyttes til trening og kamper av andre, sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start, og legger til; Vi har allerede flere klubber som har begynt å trene her, i tillegg til at Akademiet VGS og fotballkretsen bruker arenaen, men det er plass til flere.

Utnytter ressursene

En felles ambisjon er at avtalen skal bidra til å utnytte ressurser som allerede finnes på en bedre måte. Både når det gjelder energi og selve fotballbanen, som nå blir tilgjengelig i en årstid der den tidligere har vært dekket av is og snø.

— Fjernvarmen i Kristiansand er gjenvunnet varme fra industribedriften Glencore og forbrenningsanlegget Returkraft. Vi synes det er bra at Start ønsker å benytte denne energien til å holde banen snøfri, så bidrar det jo til å tilgjengeliggjøre banen mer i en årstid der snø og is fort kan legge en demper på fotballgleden, forklarer Jortveit.