Annonsørinnhold:

Beerenberg ansetter nye lærlinger

Publisert   Sist oppdatert

- I Beerenberg har vi stort fokus på å sikre kvalifisert arbeidskraft med faglig tyngde og kompetanse for fremtiden. Vi vil derfor i 2019 investere mye tid i å drive opplæring av ungdom og anser det som en del av vårt samfunnsansvar, sier Elisabet Loose, opplæringsansvarlig i Beerenberg, om noe av bakgrunnen for denne satsningen.

Omfattende opplæringsløp

Det glade budskap ble annonsert på utdanningsmessen «Utdanning og karriere» som arrangeres i Stavanger 21-22. januar, der Beerenberg er tilstede.

- Formålet er å treffe engasjerte og interesserte ungdommer som kan være aktuelle kandidater til å gå inn i et lærlingeløp hos oss.

Opplæringsløpet for lærlinger er omfattende og vil gi de rette kandidatene et godt fundament for å møte arbeidshverdagen offshore.

- Noe av formålet med opplæringen er å utvikle lærlingenes evner til å arbeide nøyaktig og selvstendig, i tillegg til å øve opp evne til å mestre de krav som stilles til tekniske ferdigheter og kvalitet i yrkesutøvelsen.

Vi vil også legge stor vekt på å stimulere til kreativ tenkning og utvikle evnen til å kommuniser med kunder, kolleger og andre samarbeidspartnere, sier Loose som tror at for de rette kandidatene blir dette et spennende og utfordrende utviklingsløp.

Flere goder

Betalt utdanning med lærlingelønn etter Industrioverenskomsten er et av godene selskapet kan skilte med.

- Ikke minst er det også gode muligheter for fast ansettelse etter endt læretid og store muligheter for videreutvikling i selskapet, forteller Loose.

Tverrfaglig samarbeid

Lærling-programmet vil fokusere på å gi økt kompetanse gjennom både praktisk arbeid i prosjekt og faglig oppfølging.

- Utover å tilby opplæring innenfor alle deler av faget vil vi ha ett nært samarbeid med opplæringskontoret for ISO-fag i Hordaland, sier hun.

- Det betyr at faglig bevissthet og tverrfaglig samarbeid blir viktige elementer i opplæringen, og vi som arbeidsgiver vil dessuten få en verdifull støtte av opplæringskontoret med det praktiske rundt lærlingordningen.

God respons fra engasjerte ungdommer

Selskapet ser frem til denne prosessen og melder om god respons fra ungdommene på messen.

- Vi har snakket med mange ungdommer som er nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes og som helt klart har gitt utrykk for at dette er en spennende vei å gå. Vi har et godt arbeidsmiljø i Beerenberg med mange engasjerte og dyktige medarbeidere som er klar for å ta imot motiverte lærlinger, avslutter Elisabet Loose.