Annonsørinnhold: enerWE Partner

Beerenberg har vunnet to store decomissioning-kontrakter

- Med bakgrunn i kompetansen til vårt utførende personell og vårt fokus på enkle løsninger har vi fått tillit fra to betydelige aktører innenfor decom-markedet, sier Vice President i Beerenberg Sverre Brufladt.

Publisert Sist oppdatert

Beerenberg er blitt tildelt kontrakter fra to av de største aktørene innen decomissioning, Allseas og Heerema. Fra Allseas skal selskapet utføre forberedelsesarbeid i forbindelse med fjerning av Gyda-plattformen, og fra Heerema er oppdraget kutting av plattformbeina på Tyra-feltet.

Prosjektperioden på Gyda foregår fra midten av april 2020 og varer til sommeren 2021. Arbeidet på Tyra har en oppstart tidlig juni og vil være ferdig i løpet av sommeren 2020.

Oppdraget på Tyra krever mye presisjon

- Helt konkret består oppdraget på Tyra-feltet i å kutte og sikre de betongfylte beina til plattformene. På grunn av jacket-konstruksjonen skal brukes videre, så må kuttet være ekstremt presis. Vi snakker om en toleranse på +/- 2mm og en vinkel på 0,5 grader, forklarer prosjektleder Bertil Bargård.

Tar i bruk de fleste disiplinene

Bilde: Prosjektleder Bertil Bargård
Bilde: Prosjektleder Bertil Bargård

- På Gyda har vi fått hele forberedelsesfasen og skal utføre alt arbeidet med å separere plattformen fra jacket-strukturen i tillegg til å klargjøre plattformen for å bli løftet i sin helhet av Pioneering Spirit (verdens største løfteskip). I løpet av prosjektet vil vi ta i bruk disiplinene stillas, overflate, mekanisk, løft/metode, tilkomstteknikk, habitat og sveising, sier Bargård.

Endring i decom-markedet

Oppdragene er spesielt spennende da dette markedet er i endring.-Der det tidligere ble utført tradisjonell modulbasert fjerning offshore, er dette nå i stor grad erstattet med såkalt ett-løfts prinsipp som krever skreddersydde løsninger og spesialkompetanse på utførelse, sier han videre. Denne typen kontrakter blir som regel utført i fire ulike faser. Første fase er engineering og planlegging, før forberedelsen offshore for selve løftet. Fase tre er løft/transport før siste fase som er opphugging. Fordelen med denne typen utførelse er at det gir mye tidsbesparelser i tillegg til muligheten for gjenbruk av plattformene.

- Beerenberg kan levere alle tjenester innenfor forberedelse fasen offshore og har nødvendig kompetanse innen prosjektgjennomføring, enkle løsninger, multidisplint utførende personell og fleksibelt utstyr som løser disse utfordringene.

Vinner på enkle løsninger

Bilde: Vice President Sverre Brufladt
Bilde: Vice President Sverre Brufladt

- Vi er svært glade for begge disse to kontraktstildelingene. Med bakgrunn i kompetanse til vårt utførende personell og vårt fokus på enkle løsninger har vi fått tillit fra to betydelige aktører i dette segmentet, sier Vice President Sverre Brufladt, og legger til at dette viser at Beerenberg er konkurransedyktige selv i dagens krevende marked.