Annonsørinnhold: enerWE Partner

Vellykket kutteoppdrag på tyrafeltet

Beerenberg har gjennomført nok et avansert kutteoppdrag av plattformbein. Denne gangen var det Heerema som var oppdragsgiver på Tyra-feltet i Danmark.

Oppdraget var karakterisert som særlig utfordrende, på grunn av at kuttet måtte gjøres med ekstrem presisjon.

- Helt konkret bestod oppdraget i å kutte og sikre de betongfylte beina til plattformene. På grunn av at jacket-konstruksjonen skal brukes videre, så måtte kuttet være ekstremt presist, med en toleranse på bare +/- 5mm og en vinkel på 0,5 grader, forklarer prosjektleder Bertil Bargård.

Før selve jobben var i gang ble det gjennomført flere fullskala testkutt på Beerenbergs verksteder i Bergen.

- Her ble det hentet nyttige erfaringer som ble brukt under selve oppdraget.

Kompetent mannskap

I begynnelsen av mai reiste Beerenbergs mannskap på tre ned til Danmark, først i to ukers karantene og siden tre uker med kutteoppdrag. Deretter overtok to kollegaer for å fullføre siste uken. Alle er erfarne operatører og supervisorer innen kuttefaget. Denne kunnskapen er hovedgrunnen til at Heerema Marine Contractors tildelte denne kontrakten til Beerenberg.

- Kombinasjonen enkelhet i gjennomføringen, tett samarbeid med kunde og personellets høye kompetanse er nøkkelen til suksess, forteller Sverre Brufladt, leder for ECT – avdelingen som utførte oppdraget. Et eksempel på det er at selv med forsinkelser i prosjektet klarte mannskapet å fullføre oppdraget fem dager før tiden.

- Sammen med utførende personell har vi prefabrikkert og designet eget utstyr for dette oppdraget, denne prosessen har vært særdeles vellykket og vi har vist den enorme kompetansen som sitter i Beerenberg, forteller Bargård.

Multidisiplin tilnærming

I tillegg har prosjektleder-funksjonen også vært en nøkkelfaktor i gjennomføringen av oppdraget, ikke minst gjennom veldig god kommunikasjon med oppdragsgiver Heerema.

- En ny praksis er at vår engineering sitter hånd i hånd med oppdragsgiver og sparrer gjennom prosessen. I det hele så ivaretar våre prosjektledere mange roller samtidig. Dette bidrar både til god informasjonsflyt samtidig som det holder engineeringskostnadene nede, sier Sverre Brufladt.

Klikk her for å se film om prosjektet