Annonsørinnhold:

Hittil i år har Beerenberg rekruttert 250 nye medarbeidere. Thomas Engan er en av disse og har vært på sin første tur offshore. (Foto: Beerenberg)
Hittil i år har Beerenberg rekruttert 250 nye medarbeidere. Thomas Engan er en av disse og har vært på sin første tur offshore. (Foto: Beerenberg)

Det var en fantastisk første dag på jobb

Beerenberg har rekruttert mange dyktige fagfolk de siste månedene.

Publisert   Sist oppdatert

Overflatebehandler Thomas Engan tok utfordringen og ble en Beerenberger. Han kom nylig hjem frasin første tur og deler sine opplevelser.

Selveste 17. mai ble Thomas Engan sin aller første arbeidsdag offshore. Da flesteparten av Norges befolkning pyntet seg med bunad og dress, var det kjeledress med Beerenberg på ryggen som ble Thomas sin bekledning fra han stod opp klokken 05.30 på Johan Sverdrup-plattformen.

— Det var en fantastisk første dag på jobb! Solen skinte og inn imellom jobbene ble det tid til både tog med flagg og kakespising for de nesten 1000 arbeiderne. Jeg skjønte at det ikke var meg de feiret denne dagen, men er glad jeg fikk med meg denne spesielle opplevelsen, sier han.

Engan er helt ny i Beerenberg, men har flere års erfaring innenfor sitt fagfelt fra ulike bransjer, også olje og gass.

— Jeg startet med disiplinen overflate i 2011 og har i denne perioden jobbet med tankrengjøring, spyling, sliping og maling på blant annet ulike plattformer og verft, fregatter og ubåter for å nevne noe. Oppdragene har vært veldig variert og fordelt seg rundt om i store deler av landet, sier Engan.

Alt til sin tid

Som i livet ellers endrer behovene seg og Thomas sin livssituasjon gjorde at han ville endre på arbeidshverdagen.

— Jeg skal snart bli pappa, og da blir det like viktig for meg å være til stede i vår nye tilværelse hjemme som det å ha en jobb jeg trives med. Beerenberg var på jakt etter min kompetanse og etter en liten overveielse kom jeg frem til at å jobbe offshore gir meg akkurat denne muligheten. Jeg gleder meg til å jobbe mye de ukene jeg er ute, og jeg får mye kvalitetstid i de ukene jeg er hjemme, sier han.

For Thomas var det en fordel å ha god erfaring fra faget før han startet i ny jobb

— Det er faktisk bare det faktum at jeg nå jobber ute i havet som er den store endringen. Selve utførelsen av faget er mye av det samme jeg har gjort før. Slik at på min første dag brukte jeg og min tildelte fadder mesteparten av tiden på å bli kjent på lokasjonen og jeg fikk truffet de personene jeg skal jobbe sammen med. Vi trengte ikke bruke mye tid på hvordan selve utførelsen av faget skal foregå, sier han.

Lidenskap for faget

Engan har stor lidenskap for faget sitt og er fasinert av hele prosessen fra start til slutt.

— Jeg er ikke skapt for å sitte på kontoret og må ha en jobb der jeg får bruke kroppen fysisk. Jeg liker godt å få være med i hele prosessen fra et behov oppstår til jobben er ferdig. Det kan være et stålrør, som er rustent og som brytes helt ned ved hjelp av sandblåsing og rengjøring før det skal bygges opp igjen.

I tilfelle på Johan Sverdrup er det nye maskiner eller nye rør som har blitt sveiset sammen og skal videre behandles.

— Da er min jobb å sandblåse og male dette slik at alt på plattformen ser likt ut på overflaten. Det gir meg mye glede å se det endelige resultatet av noe jeg har startet på. Som de fleste gutter liker jeg å bygge ting, og det fine er at jeg i min jobb kan holde på med dette hver dag, sier Engan.

Får være detektiv

Å være en god detektiv er en viktig del av rollen som overflatebehandler.

— Det vi kan se med det blotte øye er ikke alltid lik tilstanden under malingen. Bare et lite kutt i malingen kan være nok til at det trenger inn vann og det danner seg rust under isolasjon. Man utvikler seg etter hvert teknikker for å detektere slike tilfeller. Det kan være flere grunner til at dette oppstår, men i alle tilfeller med rust og andre skader må det brytes helt ned og bygges opp igjen, sier han og legger til at det er derfor et godt forarbeid er helt kritisk for at dette skal oppstå i minst mulig grad.

Thomas Engan tok utfordringen og ble en Beerenberger. Her på heliporten foran rekrutteringskampanjen til Beerenberg. (Foto: Beereberg)
Thomas Engan tok utfordringen og ble en Beerenberger. Her på heliporten foran rekrutteringskampanjen til Beerenberg. (Foto: Beereberg)

Tok utfordringen

Selv med bare en rotasjon bak seg mener Engan at han har fått et godt innblikk i hva som venter han de neste årene.

— Så langt har livet i havet gitt mersmak og jeg ser for meg en lang og spennende karriere offshore. Allerede nå er har jeg oppdaget nye ting jeg ønsker å utforske og har et par mål for øye når det gjelder å tilegne meg mer kompetanse, avslutter Thomas Engan, som er glad for at han tok utfordringen og ble en Beeenberger.