Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

Kickstarter høsten med kaffe og fallsikring

Publisert   Sist oppdatert

August har meldt sin ankomst, og høsten er på vei. Mens de fleste er opptatt med å returnere til arbeidsrutinene, har Marine Safety allerede planen klar for høsthalvåret. Denne måneden står roadtrip og demodager langs Norges beste vestkyst, på agendaen.

Demodagene går av stabelen den 21. og 23. august, i Stavanger og Bergen. Her skal det nyeste og beste av utstyr innen klatring og fallsikring, fra den tyske, markedsledende produsenten Bornack, testes ved treningsanleggene til CAN og Beerenberg.

Vi tok en prat med Jørgen Berge, salgsansvarlig for fallsikring i Marine Safety. Han håper demodagene blir de første i rekken av mange, de kommende årene.

- For oss i Marine Safety er sommerferien offisielt over. Vi gleder oss nå stort til å møte våre kunder, og teste ut de nyeste produktene fra Bornack sammen med dem i Stavanger og Bergen, forteller han.

-Blir disse demodagene en av flere, tror du?

- Dette er første gang vi avholder et event av denne typen. Om interessen er tilstede, håper vi at demodagene kan bli en tradisjon for oss i Marine Safety. Vår prioritet er å bygge gode, langvarige relasjoner med våre kunder, investere tid og ressurser på å møte kundene der de er - og åpne for testing av utstyr på deres premisser. Derfor er eventer av denne typen et naturlig satsningsområde for oss.

Henter inn ekspert fra Bornack

Berge forteller at Marine Safety har hentet inn Mario Heinze, en svært kompetent instruktør fra Bornack, som skal bistå med sin kompetanse under demodagene.

-Det er svært viktig for oss at ingen forlater demodagene med ubesvarte spørsmål. Mario har i flere år trent opp spesialstyrkene til det tyske politiet, brannvesenet og militæret. Han har bred erfaring som trener og instruktør, og derfor mye å bidra med når det gjelder tips og råd. Mario skal delta på demodagene, og sikre at alle spørsmål om utstyrets egenskaper og bruksområder blir grundig gjennomgått, understreker Berge.

-Hvorfor akkurat demodag?

-Vel, sikkerheten kommer alltid i første rekke - derfor vet vi at utstyr innen klatring og fallsikring er en viktig investering. Av erfaring er det lettere å velge riktig utstyr om man kan teste det ut i reelle arbeidssituasjoner, heller enn å se det hengende på en stand i messesammenheng. Vårt mål er at prosessen med å velge optimalt utstyr for enhver arbeidssituasjon skal bli så hyggelig og stressfri som mulig - det er det vi ønsker å oppnå med disse demodagene.

Inviterer til produkttest i høyden

Bornack har i over 50 år utviklet høykvalitets-utstyr innen klatring og fallsikring. Selskapet har egen fabrikk nær Stuttgart, og regnes som en pionèr i bransjen. Berge forteller at deltagere på demodagene vil få mulighet til å teste ut Bornacks nyeste produkter i realistiske arbeidssituasjoner.

- CAN og Beerenberg har treningsanlegg av høy standard, med ulike løyper som simulerer arbeidsforholdene på rigger og båter. Vi legger til rette for at man kan teste Bornacks produkter ved treningsanleggene når man måtte ønske i løpet av dagene. Utstyret er utviklet i samarbeid med større aktører i bransjen for å oppnå maksimal brukervennliget, det er et stort pluss.

Produktene er spesialdesignet for å sikre trygg tilgang til risikofylte steder i høyden, og spesialtilpasses enkelt ved behov.

-Vi vil også demonstrere bruk av spesialredningsvester fra Secumar, for de som er interessert. Vestene er designet for bruk under tilkomstteknikk, og er derfor svært relevante for dem som utfører arbeid i høyden - i maritime omgivelser, forteller Berge.

-Hvordan har responsen fra bransjen vært så langt?

-Det er for tidlig å si eksakt hvor mange som kommer, men etter responsen å dømme forventer vi et høyt antall deltagere. Det er kun et døgn siden vi informerte våre kunder om eventet, og flere har allerede vist interesse og meldt seg på. Vi håper trenden fortsetter frem til demodagene sparkes i gang den 21. august, i Stavanger.

Ønsker velkommen til kaffe, prat og produkttest i høyden

Demodagene vil avholdes hos CAN AS i Stavanger, og Beerenberg i Bergen. Berge presiserer at man kan stikke hodet innom når som helst i løpet av dagen for en kaffe, en prat om fallsikring og tilkomstteknikk, eller for å teste utstyret i høyden på egenhånd.

- Demodagene er åpne dager, og alle er velkommen. Vi er på plass fra klokken 9 om morgenen, klare for å svare på alle spørsmål - og vi gleder oss til å se kjente, og ukjente fjes.

-Så da blir det roadtrip til Vestlandet om to uker?

-Ja, helt klart. Det blir riktignok en svært profesjonell roadtrip, men roadtrips er gøy uansett!


Demodager med Marine Safety

  • Stavanger: 21. august, kl 09.00-16.00 - CAN AS, Forus
  • Bergen: 23. august, kl. 09.00-16.00 - Beerenberg, Kokstad
  • Har du spørsmål - eller ønsker du å melde deg på demodag i Stavanger eller Bergen?