Annnonsørinnhold

KAEFER Energy med nye spennende leveranser til Sør-Korea

Verden er i endring når det kommer til olje- og gassindustrien. Andelen LNG-prosjekter kommer til å øke i tiden fremover og vil utgjøre en større del av olje- og gassvirksomheten. Basert på dette så tror vi at dette produktet har suksess på flere prosjekter i tiden som kommer.

KAEFER Energys prosjekter og leveranser til Korea, startet da Korea begynte å bygge Top sides for norske prosjekter, med Valemon i 2015 på Samsung-verftet.

Valemom var det første prosjektet der KAEFER Energy hadde betydelig leveranser av brannkasser. Senere fulgte Goliat på Hyundai-verftet i 2016.

Så kom Martin Linge der vi har hatt store leveranser både i 2017, 2018, og litt ut i 2019. Parallelt med dette leverte vi også engineering-tjenester til Samsung for Johan Sverdrup prosjektet.

På de første prosjektene som KAEFER Energy leverte til norsk sokkel, så er det brannkasser som har vært leveransen.

— Nå er vi glade for å ha vunnet enda et nytt prosjekt i Korea, som heter Coral. Det skal pågå i 2021, forteller Sigve Aabø, Vice President Business Development i KAEFER Energy AS.

— Det er betydelige mengder og store verdier for KAEFER Energy.

På det siste prosjektet derimot, Coral-prosjektet, leverer KAEFER Energy en kombinasjonskasse som har både passiv brannbeskyttelse-egenskaper og kryogenisk spill-egenskaper.

— Produktet er helt nyutviklet, og sammenhengen her er at det i 2018 kom en helt ny internasjonal standard for kryogensik testing.

KAEFER Energy var det første selskapet som testet denne løsningen i Norge i henhold til den nye standarden. Det var en omfattende prosess, testing og sertifisering koster flere millioner.

— Du skal føle deg trygg på resultatet allerede før testing når det koster såpass mye. Resultatet ble nesten bedre enn vi torde håpe på.

— Hvorfor er denne leveransen så spesiell?

— Vi har tidligere vært flinke på å nå frem på norske prosjekter i Korea. Det vil si norske operatørselskaper som bygger i Korea og som bygger basert på Norsok. Det spesielle med Coral-prosjektet er at kunden er italienske ENI, og dette er et prosjekt som skal ligge utenfor Mozambique, og det har ingenting med Norsok å gjøre. For vår del er dette å bryte en barriere.

— Hvor stort er dette markedet?

— Verden er i endring når det kommer til olje- og gassindustrien. Andelen LNG-prosjekter kommer til å øke i tiden fremover og vil utgjøre en større del av olje- og gassvirksomheten. Basert på dette så tror vi at dette produktet har suksess på flere prosjekter i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS