Annnonsørinnhold

Arve Martinsen
Arve Martinsen

Nå inntar robotene ISO-bransjen

Robotene skal hjelpe bransjen med å tiltrekke seg nye talenter.

Publisert Sist oppdatert

Arve Martinsen er leder for Innovasjon i KAEFER Energy. Han er veldig entusiastisk når vi slår av en prat med han.

— Vi skal skape kundeverdi ved å levere på sikkerhet, kvalitet, kostnader og planlegging. Vi jobber nå med å ta i bruk roboter som vil være med på å endre flere aspekter innenfor ISO-bransjen, både mht. sikkerhet, kvalitet og effektivitet, forteller han.

KAEFER Energy har som et av deres strategiske mål, at de skal være først ute med innovative løsninger.

— Vi har fått utviklet en sensorteknologi som gjør at vi kan «se» korrosjon uten å fjerne kapsling eller isolasjon, forteller han. I denne sammenheng utvikler vi nye produkter og løsninger, der vi bl.a. bygger videre på teknologi utviklet ifm. Subsea-bransjen.

Det nyutviklede konseptet går ut på at en sensor identifiserer når kriterier for korrosjon er tilstede. Sensoren installeres direkte på stålkapsel, og inneholder en del finesser som gjør at de kan behandle og analysere data som kommuniseres av sensorene.

— Men hvor kommer robotene inn i bildet?

— Jo, det er robotene som installerer sensorene. Tidligere måtte man for eksempel bygge ti meter stillas for å komme til objektet (rør). Nå kan robotene klatre opp og foreta installasjonen. På denne måten trekker vi også våre ansatte unna arbeid i risikofylte områder. Kort fortalt så bidrar robotene til en mindre farlig, mer effektiv og mer spennende arbeidshverdag for våre ansatte.

ISO-bransjen har hatt utfordringer med å rekruttere nye unge mennesker. Arve Martinsen er sikker på at robot-teknologi vil bidra til at flere nye talenter har lyst til å gå inn i bransjen.

— De som for eksempel jobber med overflatebehandling og isolasjon må fremover ha en bredere kompetanse. De skal jo nå også jobbe med roboter. Vi skal legge til rette for at ansatte skal få opplæring, og dermed vil robotene direkte bidra til økt attraktivitet, og hjelpe oss med å tiltrekke de beste talentene.

KAEFER Energy er i startfasen med pilotprosjekter på ulike anlegg, og tilbakemeldingene så langt er svært positive.

Snart kommer det nok en robot til et anlegg nær deg.

Powered by Labrador CMS