Oliasoft

Founded in 2015, by oil and software industry veterans Oliasoft provides modern software for the oil and gas industry. Our web-based solution is ready for the digitalization that the oil industry has started to implement and it brings a fresh perspective to well planning, casing and other drilling engineering processes.

We are proud to introduce Oliasoft WellDesign™, a cloud-based web application with open Application Program Interface ( REST API) with a highly usable interface offering easy access to tools employing algorithms and calculations based on the latest industry research. Oliasoft WellDesign™ simplifies drilling work processes, and makes data available for every task required for designing well trajectories and casing and tubing design.

Our goal is to develop software that help drilling engineers in their challenges of making cost efficient, safe and effective wells.

Annonsørinnhold:

Digitalisering har blitt et buzzword, men ledere forstår også alvoret

Publisert Sist oppdatert

Det florerer av PowerPoint-evangelister som skremmer med bilder av Kodak sin filmrull, skrivemaskiner og fasttelefoner. Evangelistene forteller om roboter, selvkjørende biler og kunstig intelligens.

Noen evangelister viser også YouTube-filmer på storskjerm og avslutter med å si at dette ikke er fremtiden. Dette skjer nå!

Blant publikum sitter ledere som forstår alvoret budskapet.

De forstår at vi står midt i en enorm omstilling, og at man ikke lenger kan stå på perrongen og observere at teknologitoget passerer forbi. De forstår at de må foreta seg noe.

Utfordringen er å prioritere

Samtidig sliter de med å forstå hvordan de konkret skal implementere digitalisering i egen bedrift. Hvor skal de starte?

I oljebransjen har driftsorganisasjonene gått gjennom store nedbemanninger. Hvilke pilotprosjekter skal de prioritere først uten å trekke nøkkelpersoner ut av daglig drift? Hvordan skal de klare å sette i gang store teknologiprosjekter samtidig som de opprettholder kravene til oppetid på anleggene? Hvordan skal de klare å sette i gang store prosjekter uten at det går ut over bunnlinjen på kort og lang sikt?

Statoil annonserte tidligere i år at de frem mot 2020 skal investere opp mot to milliarder i digitalisering. Dette kommer da på toppen av det eksisterende IKT-budsjettet. Hvordan skal selskap som ikke har denne finansielle fleksibiliteten klare teknologiskiftet?

Norske ledere i oljebransjen er lenger fremme enn internasjonale oljeledere

DNV GL har gjort en global undersøkelse der de blant annet ser på digitaliseringen i olje- og gassbransjen.

Undersøkelsen viser at digitalisering har rykket raskere oppover på agendaen i olje- og gassbransjen i Norge enn i resten av verden.

Fem av ti norske respondenter forventer at digitaliseringen vil øke i egen organisasjon i 2017, mot 39 prosent globalt. Om lag halvparten oppgir at de allerede har et større fokus på digitalisering, mot 39 prosent globalt.

• Les mer om DNV GL sin undersøkelse her

Digitalisering innen boring og brønn – Helt konkret

Oljeselskapene kan digitalisere innen alle disipliner. I en artikkelserie skal vi smalne oss inn og se på gevinster og muligheter ved digitalisering innen boring og brønn.

Selskapet Oliasoft løfter nå frem «Oliasoft Wellplan» – en skybasert software som gir oljeselskapene mulighet til å gjøre alle påkrevde beregninger innen boring og brønnkonstruksjon for design av olje- og gassbrønner.

Wellplan gir oljeselskapene automatisk oppdatering av datamodeller basert på sanntidsdata for følgende faser:

  • Directional drilling
  • Casing design
  • Tubing design
  • Blowout simulation
  • Conductor analysis

Jim Strand er en av grunnleggerne av Oliasoft. Han har lang fartstid fra boring og brønn på norsk og internasjonal sokkel, og har lenge sett behovet en skybasert software der alt oppdateres i sanntid.

- Ja, oljeselskapene kan spare enorme summer på å ta denne softwaren i bruk. I tillegg til å jobbe i sanntid innen de fem disiplinene, så har også softwaren et åpen API mot andre disipliner som eksempelvis G&G Software og Digitale boreprosedyrer.

André Backen er Managing Director i Oliasoft. Han forteller at de jobber opp mot flere toneangivende operatørselskap.

Oliasoft - Digitalization and automation
Oliasoft - Digitalization and automation

- Ja, vi har med oss blant annet et stort oljeselskap på norsk sokkel som pilot innen brønnplanlegging. Dette samarbeidet fungerer veldig godt. Oljeselskapet har spennende ambisjoner innen digitaliseringen av kjernevirksomheten, og de har en gjennomtenkt plan for å nå sine visjoner – vi er imponert over menneskene som jobber med digitaliseringen innen boring og brønn, de har en realistisk tilnærming til oppgaven.

Samtidig understreker André Backen at det er plass til flere piloter innen brønnplanlegging.

- Ja, hvis du som leder har blitt skremt av PowerPoint-evangelistene som predikerer om digitalisering, og lurer på hva dette konkret betyr for deg, så anbefaler jeg deg å kontakte oss. Vi kan demonstrere konkrete case.

Kontaktinformasjon

André Backen

Oliasoft AS

Karenslyst Allé 6, 0278 Oslo, Norway

M +47 9087 9707

[email protected]

www.oliasoft.com