Annonsørinnhold:

Foto: Oliasoft
Foto: Oliasoft

Norsk softwareselskap helt til topps på OTC Houston

Stor anerkjennelse i internasjonal olje- og gassindustri.

Denne uken samlet olje- og gassmessen OTC Houston aktører fra hele verden. Oljemessen er verdens største i sitt slag.

Investorer viser stor interesse for oljestartups

Som en del av arrangementet ble oppstartsbedrifter fra hele verden invitert til å delta i “Rice Alliance Startup Roundup”. Her fikk 60 ulike oppstartsbedrifter presentere seg for mer enn 40 ulike investor- og innovasjonsteam, globale olje- og gasselskaper og tjenesteleverandører. Totalt samlet arrangementet mer enn 300 deltakere.

Norske Oliasoft gikk helt til topps

Oliasoft og deres software for brønndesign ble kåret til et av de mest lovende oppstartselskapene.

- OTC har vært et bra sted å vise frem Oliasoft WellDesign, og vi har fått mye oppmerksomhet og interesse fra mange oljeselskaper, forteller André Backen, CEO i Oliasoft. Interessen for digitalisering har skutt skikkelig fart i USA, og de amerikanske selskapene er kommet vel så langt som de i Norge.

Han forteller at fellesnevneren er at oljeselskapene ønsker software som er åpne, og som kan kobles sammen med annen software via åpne grensesnitt, såkalte APIer.

- Oliasoft er stolte over å se at bransjen anerkjenner behovet for moderne software for automatisk brønnplanlegging og autonome boreoperasjoner, forteller Jim Strand, CPO i Oliasoft. Dette bidrar til store besparelser når det gjelder tid og kostnader.

Takk til det norske støtteapparatet

- Det norske støtteapparatet som Innovasjon Norge, Konsulatet, Eksportkreditt, Norges Forskningsråd, Energy Valley og NORWEP har alle gjort en utrolig jobb med å synliggjøre norske selskaper, forteller André Backen. Anerkjennelsen Oliasoft får på OTC skyldes blant annet arbeidet disse organisasjonene har gjort.