Annonsørinnhold - enerWE Partner

Tre ingredienser som er helt avgjørende når strømnettet må tas ned

Viktig rolle under spesialtransport.

God planlegging. Dyktige medarbeidere med spisskompetanse. Samarbeid. Tre ingredienser som er helt avgjørende når strømnettet må tas ned, heves eller kobles ut under spesialtransport på norske veier.

Omexom Norges avdeling for distribusjonsnett bidro nylig med nettopp dette da Fosby Kran AS i Sarpsborg på natta kjørte en spesialtransport fra Slåttland Mekaniske Industri på Rudskogen til Borg Havn i Fredrikstad.

Spesialtransporten besto av 6 lastebiler med last på opptil 7 meters høyde, samt følgebiler fra politi, Relacom og Omexom Norge. Til sammen målte kolonnen over 250 meter.

— Under slike oppdrag er vår rolle å enten heve ledningsnettet, ta den ned for en kort periode – i tillegg til å boble ut strømmen i det aktuelle området. Det må skje raskt og effektivt slik at strømmen blir borte i kortes mulig tid i det aktuelle lokalområdet. I dagens samfunn er kortest mulig nedetid viktig, uansett når på døgnet det er. Dessuten må politiet ofte sperre veien underveis i transporten. Vi har drillet gode rutiner på denne typen jobber i vår avdeling, sier produksjonsleder Linda-Marie Jørgensen i Omexom Norge.