Annonsørinnhold - enerWE Partner

Tampnet kjøper 1.200 km langt offshore fiberkabelsystem i Mexicogolfen

Det lokale Stavanger-selskapet Tampnet har inngått avtale med BP om å overta et 1.200 km langt fiberkabelsystem i Mexicogolfen.

— Dette er en meget stor milepæl for Tampnet, da dette utvider infrastrukturen vår i Mexicogolfen og gjør det mulig for oss å betjene enda flere kunder i denne regionen. Som uavhengig offshore teleoperatør vil dette gjøre oss enda mer attraktive for nye kunder og vi er klar for å levere samme høye nivå på telekom- og digitaliseringstjenester som våre nåværende kunder opplever, sier Per Helge Svensson, CEO i Tampnet.

Største teleoperatør i MexicogolfenI øyeblikket generer Tampnet ca. 15% av omsetningen sin i Mexicogolfen og fibernettverket benyttes allerede til 4G/LTE tjenester for olje og gassindustrien. Med denne nye infrastrukturen vil Tampnet være den suverent største nettverksoperatøren i regionen, der Tampnet har klare ambisjoner om vekst, digitalisering og ikke minst å redusere CO2-avtrykket og gjøre industrien mer bærekraftig.

Med denne avtalen overtar Tampnet også en rekke langsiktige kontrakter med store operatørselskaper i den såkalte «deepwater region» i Mexicogolfen. Det er Tampnet sin klare ambisjon å fortsette utbyggingen av fibernettverket, slik at flere offshore installasjoner kan få direkte tilgang til fibernettet samt 4G/LTE-dekning til hele den maritime industrien i området.

Samme service-modell fra NordsjøenOppkjøpet av BP-kabelen er også av strategisk viktig karakter for Tampnet, da Tampnet i langt høyere grad vil kunne implementere sin velkjente og robuste servicemodell fra Nordsjøen til Mexicogolfen og på den måten bidra til videre internasjonal vekst. Og ikke minst levere en robust infrastruktur som trengs for å matche behovene til kundene.