Annonsørinnhold - enerWE Partner

Tampnet skal levere 4G/LTE-dekning for Gemini Offshore Wind Park

Tampnet har vunnet kontrakten på levering av 4G/LTE-dekning fra to basestasjoner til Gemini Offshore Wind Park. Vindparken, som består av til sammen 150 vindturbiner, befinner seg i den nederlandske delen av Nordsjøen, 85 km fra kysten av Nederland.

Gemini Wind Park omfatter to offshore vindparker – «ZeeEnergie» og «Buitengaats» – som hver består av én understasjon og 75 vindturbiner. Feltet ligger ca. 55 km nord for øya Schiermonnikoog i den nederlandske delen av Nordsjøen, 85 km fra kysten av Nederland.

Fast-track-prosjekt

«Gemini Wind Park blir den første offshore vindparken vi leverer LTE/4G-dekning til i den nederlandske delen av Nordsjøen, så dette er veldig spennende for oss», sier Huib Fenenga, ansvarlig for det nederlandske markedet hos Tampnet. «Dette prosjektet er en viktig utvidelse av offshore-dekningen vi allerede har i den nederlandske delen av Nordsjøen», understreker Fenenga.

Tampnet skal drive to basestasjoner: én på hver understasjon. Fenenga forteller at installasjonen vil bli utført i samarbeid med Gemini, og at tidsrammen er ambisiøs og kravene til sikkerhet og kvalitet høye.

Tampnets løsning vil gi dekning ikke bare til vindparken, men til SOV-fartøyet (Service Operation Vessel) og overføringsfartøyene (CTV, Crew Transfer Vessel)) som brukes på vindfeltet.

«Samarbeidet vårt med Tampnet er en vinn-vinn-situasjon for begge selskaper: Tampnet bygger ut 4G/LTE-nettverket sitt i Nordsjøen, mens vi får 4G/LTE-dekningen vi trenger for drift og vedlikehold av offshore vindparken vår», påpeker Bart Hoefakker, administrerende direktør hos Gemini.